Chiar dacă nu vă plac poveștile de dragoste răvășitoare, emoționante și pline de durerea rănilor iubirilor neîmplinite și netrăite, veți avea parte de multă sensibilitate, tandrețe, romantism și căldură sufletească și s-ar putea să aveți mari surprize, îndtăgind filmul.

Departe de a fi lacrimogen sau siropos și fără a face uz de dulcegării. Subiectul este provocator și sensibil și pune în discuție efectele iubirii, prezentate ca o tendință, și modul în care ne putem elibera dacă știm și putem să luptăm și să alegem să ne trăim viața mai departe, înpăcându-ne cu trecutul.

Deși se transformă într-o dramă, filmul aduce speranțî și încredere și reprezintă o pildă pentru inimile îndurerate.

Viziunea regizorală a lui Luis Mandoka este bine susținută de actorii din rolurile principale, Kevin Costner și Robin Wright Penn, care împărtășesc din duioșia acestei povești. Tot aici trebuie amintită și muzica profund poetică a lui Gabriel Yared, nimeni altul decât compozitorul muzicii reputatului film ,,Pacientul Englez”, care evocă cu multă tandrețe momentele tulburătoare ale filmului.

În rol secundar îl întâlnim pe charismaticul Paul Newman, întărind ideea că vârsta nu este un impediment în calea exprimării profesionale și demonstrând ca mai are  ulte de spus în acest sens.

De asemenea de apreciat și imaginea, care pune excelent în valoare stările emoționale prin prim-planuri și impresionează prin înfățișarea pe tot parcursul filmului a mărețului și copleșitorulu tablou al oceanului, scoțând în evidență prin aceasta ideea sa de personaj.

Fără a fi un film de excepție, merită totuși atenția dumneavoastră.