Impresionantă frescă a unei comunități de negri de la începutul secolului trecut din SUA, ce atinge și probleme rasiale, dar mai ales se împletește într-un admirabil exemplu de forță interioară, credință și speranță.

Se creionează caractere prin prisma reacțiilor și acțiunilor personajelor, și se urmărește printr-un fin studiu psihologic, căutarea resurselor sufletești și umane provenite in urma diferitelor încercări la care personajele sunt supuse în viață.

Acțiunea provocatoare și plăcut încărcată eclipsează suviectul filmului, muzica lui Quincy Jones accentuată și puternică emoțional are rol de personaj, imaginea se află intr-un continuu proces inovator și încântă cu prin-planuri sau imagini în mișcare sensibile și autentice, machiajul își arată măiestria fără însă a se evidenția, iar genul artistic, extrem de bine pus în valoare, variază de la comic la dramatic, dublat de momente tragice.

Nominalizez actorii din rolurile principale, Dany Glover, Whoopi Goldberg și Oprah Winfrey, care își dovedesc din plin calitățile artistice.

Tot aici aduc uncuvânt de laudă și regizorului Steven Spielberg pentru subiectul abordat, incontestabillele sale resurse creatoare și profesionalismul care îl caracterizează, filmul de față fiind o creație mai veche a sa din 1985.

Încercați să îl vedeți pentru că altfel veți regreta.